Επιλέξετε Γλώσσα
Αναζήτηση
Αρχική Σελίδα  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ  ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
  ΙΑΤΡΟΙ
  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
  ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ ΛΕΜΦΩΜΑ HODGKINS
  ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ
  ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ
  ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ
  ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
  ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ
  ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ
  ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
  ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
  ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
  ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 

Η χειρουργική επέμβαση
 

 

 

Πριν από κάθε χειρουργική επέμβαση ο ιατρός επεξηγεί και συζητεί με την ασθενή για το είδος και την έκταση της χειρουργικής επέμβασης που εισηγείται με βάση τα ευρήματα από τις διάφορες εξετάσεις που προηγήθηκαν.

Η ασθενής πριν από την επέμβαση πρέπει να είναι απόλυτα σίγουρη ότι έχει συζητήσει με τον ιατρό της λεπτομερώς την κατάσταση της και το όφελος που θα έχει από την εγχείριση καθώς επίσης και τις πιθανές επιπλοκές είτε αυτές θα είναι παροδικές ή μόνιμες.

                       

Τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι καλό να γίνονται από ιατρούς που έχουν εξειδίκευση ή εμπειρία  στον γυναικολογικό καρκίνο.

 

Η χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου στον τράχηλο της μήτρας μπορεί να αφορά  την αφαίρεση της μήτρας , τους λεμφαδένες της περιοχής και μικρό μέρος του κόλπου.

Αν τα καρκινικά κύτταρα  εντοπίζονται μόνο στην επιφάνεια του τραχήλου τότε η θεραπευτική αντιμετώπιση  θα αφορά, κωνοειδή εκτομή του τραχήλου και βιοψία, θεραπεία  με λεϊζερ, κρυοπηξία ή τραχηλεκτομή.

Επίσης είναι πιθανή η αμφοτερόπλευρη αφαίρεση των ωοθηκών και των σαλπίγγων  εκτός αν η ασθενής είναι νέα γυναίκα και η περίπτωση της επιτρέπει την μη αφαίρεση τους για  να μη επέλθει πρώιμη εμμηνόπαυση.

Eπίσης για κάποιες ασθενείς η χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας είναι προτιμότερη αντί  της χορήγησης ακτινοθεραπεία ς στην περιοχή της πυέλου ως θεραπευτική επιλογή, καθ’ότι η επίδραση της ακτινοθεραπείας πάνω στις ωοθήκες  αδρανοποιεί τη λειτουργία τους με αποτέλεσμα την πρόωρη εμμηνόπαυση.

 

Σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου το θεραπευτικό όφελος είναι μεγαλύτερο από την αφαίρεση ή την αδρανοποίηση των ωοθηκών ο ιατρός θα χορηγήσει υποκατάστατα ορμονών ( Hormone replacement therapy-HRT) για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Αυτά τα υποκατάστατα χορηγούνται είτε σε χάπια, είτε σε επιδερμικά έμπλαστρα ή σε κρέμες.


 
Η χειρουργική επέμβαση