ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ | Ογκολογικο Κέντρο Τράπεζας Κύπρου Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

 

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19

  1. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Ενημερώνεστε ότι σύμφωνα με το νέο Διάταγμα του Υπουργείου Υγείας (αρ. 28), ημερομηνίας 31 Αυγούστου 2022 και μετά από απόφαση της Επιτροπής Λοιμώξεων του Κέντρου, το επισκεπτήριο επιτρέπεται σε ένα άτομο ανά επίσκεψη, με μέγιστο όριο την επίσκεψη δύο ατόμων ημερησίως ανά ασθενή και με την επίδειξη αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) εντός 24 ωρών ή εργαστηριακής εξέτασης (PCR), με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών.

Το επισκεπτήριο, υπό τις πιο πάνω προϋποθέσεις, επιτρέπεται από τις 16:00 - 20:00.

Εννοείται ότι προηγείται ενημέρωση στον Προϊστάμενο/νη του Θαλάμου ή Υπεύθυνο/νη Βάρδιας από τον ίδιο τον ασθενή για τα ονόματα των ατόμων που θα τον επισκεφθούν, ώστε να ενημερώνεται ο φρουρός ασφαλείας.

 

  1. Η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου είναι υποχρεωτική για όλο το προσωπικό, καθώς και για επισκέπτες 12 ετών και άνω, στους εσωτερικούς χώρους του Κέντρου.

Η συνεργασία σας είναι απαραίτητη για την προστασία των ασθενών μας!

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Σε όλα τα τμήματα κυκλοφορούν ειδικά έντυπα για το ωράριο και τους κανονισμούς που αφορούν το επισκεπτήριο. 

Το Κέντρο αναγνωρίζει τη σημασία και την αξία του επισκεπτηρίου, ιδιαίτερα για τους ίδιους τους ασθενείς, αφού οι επισκέψεις προσφιλών τους προσώπων ενισχύουν το ηθικό τους.  Σέβεται επίσης την επιθυμία των οικείων των ασθενών να βρίσκονται κοντά τους.  Σε καμία περίπτωση όμως το επισκεπτήριο δεν μπορεί να μην υπόκειται σε περιορισμούς.  Έτσι η ιατρική και η νοσηλευτική υπηρεσία έπρεπε να καθορίσουν ωράριο, το οποίο να εξυπηρετεί τους ασθενείς και τους οικείους τους, και ταυτόχρονα να διασφαλίζει τις ελάχιστες δυνατόν επιπτώσεις στην εξέλιξη της υγείας των ασθενών και τον περιορισμό των λοιμώξεων.  Σεβόμενοι το ωράριο συμβάλλετε στη διασφάλιση της υγείας των ασθενών.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Δευτέρα - Παρασκευή
12:00 - 14:00
16:00 - 20:00
Σάββατο & Κυριακή
12:00 - 20:00

 

Αρκετοί επισκέπτες πολλές φορές φέρνουν για σας φαγητά, γλυκά, φρούτα ή χυμούς.  Πριν πάρετε οτιδήποτε, συμβουλευτείτε την Προϊσταμένη.  Πάντως πρέπει να γνωρίζετε πως δεν υπάρχει επιπλέον χώρος για φύλαξη και διατήρηση των τροφίμων και ούτε επιτρέπεται να παραμένουν τρόφιμα στα κομοδίνα.

Τα άνθη και τα φυτά σε γλάστρες είναι επίσης απαγορευμένα, λόγω του ότι μέσα στο χώμα αναπτύσσονται διάφοροι μύκητες και άλλοι παθογόνοι μικροοργανισμοί, που εύκολα μεταδίδονται στον άνθρωπο. 

Οι επισκέψεις παιδιών κάτω των 12 ετών δεν επιτρέπονται, γιατί οι θεραπείες που χορηγούνται στους ασθενείς μπορεί να επηρεάσουν την υγεία τους.

Η ταυτόχρονη παρουσία άνω των δύο επισκεπτών σε κάθε δωμάτιο νοσηλείας δεν επιτρέπεται.