Τμήμα Υποστηρικτικής Φροντίδας

Στο ΤΥΦ αντιμετωπίζονται περιστατικά που αφορούν παρενέργειες της χημειοθεραπείας, όπως η θρομβοπενία, ουδετεροπενία  γαστρεντερικές και ηλεκτρολυτικές διαταραχές. Παρενέργειες από την ακτινοθεραπεία, όπως στοματίτιδα, πόνος κ.α. Παρέχεται επίσης βραχείας διάρκειας ανακουφιστική φροντίδα για δύσπνοια, αφυδάτωση και καχεξία, κτλ.

Στο Ογκολογικό Κέντρο ΔΕΝ λειτουργεί Τμήμα Πρώτων Βοηθειών.

Εάν η κατάστασή σας είναι επείγουσα, αλλά δεν έχει σχέση με την ογκολογία, π.χ. καρδιολογικό ή ορθοπεδικό περιστατικό, θα πρέπει να απευθυνθείτε, είτε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης σας, είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Για καλύτερη εξυπηρέτηση, σας παρακαλούμε να έχετε μαζί σας την κάρτα εγγραφής σας στο Κέντρο. Πριν την εισαγωγή σας στο ΤΥΦ θα πρέπει να καταβάλετε το τέλος εγγραφής στον χώρο υποδοχής, στην κεντρική είσοδο.

Κατά την άφιξή σας στο ΤΥΦ, θα πρέπει να ενημερώσετε την υπάλληλο υποδοχής, ώστε να καταγραφούν τα στοιχεία σας. Στη συνέχεια, θα αξιολογηθεί η κατάστασή σας από το νοσηλευτικό προσωπικό και θα τεθεί σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με τη σοβαρότητα του κάθε περιστατικού. Θα γίνει εξέταση από τον ιατρό, ο όποιος θα αποφασίσει για την κατάλληλη διαχείριση των συμπτωμάτων σας.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να παραμένουν στο χώρο αναμονής του τμήματος, ωσότου ολοκληρωθεί η θεραπεία του ασθενή.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: ΤΥΦ 22847530  (08:00 – 16:30)

Θάλαμοι ασθενών 22847473 – 476 (μετά τις 16:30)

Διαβάστε Λιγότερα
Διαβάστε περισσότερα